četvrtak, 5. siječnja 2017.

ZAHTJEV PO PRAVU GARANTOVANOM ČLANOM 23 USTAVA RS

Političko tajkunska mafija kojoj je zvanično na čelu Dodik Milorad, opljačkala je milijarde evra od građana i države a opšte je poznato, da je samo preko 3 banke, koje kontroliše mafijaški režim, pokradeno oko 2 milijarde maraka a najveći broj transakcija vršen je iz zgrade osnovnog suda u Republici Srpskoj a pokradeno je i 10 miliona maraka za funkcioniranje osnovnih sudova. Ogroman doprinos tom kriminalu i prikrivanjima zločina dali su i daju još uvijek, okružni tužioci i sudije svih sudova u republici Srpskoj.

OKRUŽNOM SUDU U BIJELJINI
PREDSJEDNIKU OKRUŽNOG SUDA

ZAHTJEV PO PRAVU GARANTOVANOM ČLANOM 23 USTAVA RS

Na osnovu ZOKP-u, član “Otvaranje i pregled privremeno oduzetih predmeta i dokumentacije” i člana “Materijal dobijen preduzimanjem radnji i obavještavanje o preduzetim radnjama” te Ustava Republike srpske člana 23, stavovi: "Zabranjeno je korišćenje podataka o ličnosti koje je suprotno utvrđenoj svrsi njihovog prikupljanja. Građani imaju pravo da traže i dobijaju sve podatke o sebi, sadržane u aktima državnih organa i u drugim službenim evidencijama" a koje pravo se prema članu 48 ne može oduzeti niti ograničiti te pošto je Okružni sud odgovoran za kršenje prava i nanesenu štetu.


ZAHTEVAM

1) Kompletnu dokumentaciju o otvaranju, pregledu i vještačenju računara Compaq“ serijski broj 814DYSZ02R0, koji je Republika Srpska oduzela naredbom 12 0 K 001162 10 Kpp, Okružnog suda u Bijeljini, potpisanoj od strane sudije Đonlić Mensura, 24.03.2010. i držala 9 mjeseci u svom posjedu, do 22.12.2010. lažno me prijavivši za "ugrožavanje sigurnosti".
2) Cjelokupan materijal, garantovano članom 23 Ustava RS, sačinjen, nadzorom, praćenjem i pretresanjem, poslije lažne prijave za "ugrožavanje sigurnosti" navedene u tački 1 i to svaki dokument nastao od 19.03.2010. do "NAREDBE DA SE NEĆE SPROVODITI ISTRAGA" Broj; T15 0 KT 0002365 10 od 14.12.2012.

Podvlačim da je predmet zahtjeva isključivo navedeni materijal i nikakve prevare poput "uvida u neke spise" u kojima se ne nalazi traženo ne dolaze u obzir. Takvi postupci su dodatna kršenja zakona, ponižavanja građana i gaženje prava garantovanih ustavom i zakonima...



OBRAZLOŽENJE
Prije svega pozivam pismeno predsjednika Okružnog suda, sekretara i sve sudije koje to žele, da se uključe i daju svoj doprinos u borbi za uspostavljanje pravne države i borbu sa organizovanim kriminalom a koju ću ja lično u narednom periodu intenzivirati kao i kroz saradnju sa nevladinim organizacijama, koje će biti upoznate sa brutalnim gaženjima garantovanih prava, prisustvovati tome i uvjeriti se na koji način se u zgradi Vuka Karadžića broj 3 prikrivaju najteža krivična djela.
Političko tajkunska mafija kojoj je zvanično na čelu Dodik Milorad, opljačkala je milijarde evra od građana i države a opšte je poznato, da je samo preko 3 banke, koje kontroliše mafijaški režim, pokradeno oko 2 milijarde maraka a najveći broj transakcija vršen je iz zgrade osnovnog suda u Republici Srpskoj a pokradeno je i 10 miliona maraka za funkcioniranje osnovnih sudova.
Ogroman doprinos tom kriminalu i prikrivanjima zločina dali su i daju još uvijek, okružni tužioci i sudije svih sudova u republici Srpskoj.
Neću trošiti mnogo prostora da opisujem kakve su sve kriminalne radnje izvršile sudije Osnovnog i Okružnog suda i samo ću pomenuti činjenicu da su pružali podršku krijumčarima narkotika u Bobar grupu, koji su ubili 23. jula 2009. osmogodišnju djevojčicu Ivonu Bajo a onda su u sadejstvu sa policijom, inspektorom Marković Dragoslavom i tužilaštvom, tužiocem Stjepanović Danicom, uklonili materijalni dokaz ubistva sa mjesta zločina, dječji ruksak, koji je dvostruko presječenog kaiša, dio nedostaje a ostatak je mafija oprala jakim hejmijskim sredstvom da bi se uklonili tragovi ubistva.

Pošto sam otkrio taj dokaz monstruoznog prikrivanja zločina, još početkom 2010-te i o tome pismeno postavio pitanje, kriminalci iz Tužilaštva su izdali usmenu tajnu fašističku naredbu da se svim srodnicima ubijene djevojčice zabrani pristup tužilaštvu, kako bi mogli nastaviti sa prikrivanjem a nemajući odgovora ni objašnjenja za svoja zlodjela.
Ne postoji nikakva pravna mogućnost da se prema cijeloj jednoj grupaciji lica vezanim krvnim srodstvom sprovodi sankcija kojom se diskriminišu u odnosu na druge građane a s obzirom da se radi o usmenoj naredbi prema cijeloj porodici očito je da je u pitanju fašistički tretman koji su sudije Osnovnog i Okružnog suda, da bi pomogli kriminalcima iz tužilaštva i tajkunsko političkoj mafiji koja pljačka godinama narod, pokušali tu fašističku naredbu da legalizuju kroz predmete gdje su postupali, bezočno falsifikujući tužbeni zahtjev, jer iako sam se pozvao na pravo iz člana 16, da mi rješenje o nekom mom pravu mora biti uručeno i omogućeno pravo žalbe, sudije su to falsifkovale i prepravile u obrazloženje da nisam diskriminisan time što je naredba izdata.
Ali te gestapovske metode koju primjenjuju okružni tužioci i sudije u Bijeljini nisu uopšte predmet ovog obraćanja nego moje pravo garantovano Ustavom iz člana 23, da građani imaju pravo da traže i dobijaju sve podatke koje javni organi prikupljaju o njima a to pravo se prema članu 48 Ustava Republike Srpske, ne može niti oduzeti niti ograničiti.
Svojim bezočnim lažima pripadnici mafije prvo su me lažno optužili za "ugrožavanje sigurnosti" pa izdajstvovali odnošenje racunara sa dokazima svojih krivičnih dijela koji su se nalazili na hard disku a onda uništili te podatke. Međutim osim dokaza kriminala na računaru su bili izuzetno vrijedni programski kodovi koje sam godinama radio za oko 130 do 140 instalacijskih paketa.
Osim što je zloupotrijebio svoj položaj da bi pomogao mafiji, sudija Đolić Mensur je izdao naredbu za pretres bez navedene ijedne prijeteće riječi ili radnje kažnjive zakonom a onda kršio zakon i kasnije, ne poštujeći obavezu da me obavijesti i dostavi podatke o otvaranju i pregledu računara iako sam to tražio i upozoravao ga pismeno na postojanje vrijednog programskog koda.
Takođe sam 9 mjeseci po oduzimanju, zahtijevao kontrolu ispravnosti računara, upozoravajući da je vrlo vjerovatno računar uništen ali sudija Đonlić se oglušio na to očito znajući da je hard disk onesposobljen i da bi se tako odmah otkrilo razbojništvo koje je vjerovatno izvršeno odmah u toku prvih 5 dana od odnošenja s obzirom da je tek nekoliko dana kasnije računar naredbom smješten u sudski depo.
Nemam namjeru da se pogađam i pregovaram oko svojih prava i zahtijevam od Okružnog suda da poštuje Ustav i odmah mi preda kompletan materijal o otvaranju računara i sve izvještaje policije koja me je danima nadzirala.
Ja sam već ranije pismeno zahtjevao taj materijal precizirajući da se radi o materijalu sačinjenom po otvaranju i pregledu računare ali od Okružnog suda dobijam odgovor da će mi biti omogućen uvid u neki spis.
Nisam došao na autobusku stanicu da šibicarim i pogađam ispod koje čaše odnosno kutije šibica se nalazi kuglica nego precizno zahtijevam kompletan materijal o otvaranju i pregledu računara jer se u njemu vjerovatno nalaze kopirani moji programski kodovi i nemam namjeru da dozvolim bilo kome pa ni sudu da se ismijava sa mnom i sa ljudskim pravima podmećući mi ono što nisam tražio.
Naredba 12 0 K 001162 10 Kpp, Okružnog suda u Bijeljini, potpisana od strane sudije Đonlić Mensura, donesena je kao proizvod plana organizovane kriminalne grupe i to dvojice građana, koji su me lažno prijavili, inspektora MUP-a, okružnog tužioca i sudije koji su zloupotrijebili svoje položaje i bez navedene ijedne prijeteće riječi ili radnje kažnjive po članu "Ugrožavanje sigurnosti" izdejstvovali radnje sa ciljem da mi se oduzme računar sa dokazima teških krivičnih djela pripadnika režimske mafije te isti unište.
Iako sam odmah i više puta upozoravao osobu Đonlić Mensura na postojanje neprocjenjivo vrijednog programskog koda isti je dozvolio da se računar nalazi 5 dana izvan sudskog depoa, prekršio ZKP-u i nije mi dostavio podatke o otvaranju i pregledu računara i na kraju nije izvršio kontrolu ispravnosti prilikom primopredaje, koju sam pismeno zahtijevao.
U rješenju 80 0 P 039222 16 Gvlž od 13.10.2016. godine ista osoba kao predsjednik vijeća navodi citiram:
"...da su na oduzetom računaru vršene istražne radnje (što je bilo i za očekivati, jer je to cilj oduzimanja, inače bi taj postupak bio besmislen), te da je pri tom, moguće je i počinjena određena šteta tužitelju..."
Za očekivati je bilo da sudija za prethodni postupak, postupa u skladu sa zakonom i navede koje riječi smatra prijetećim, da mi službeno ODMAH, dostavi podatke o pregledu računara, da provjeri ispravnost i na kraju da poštuje član 23 Ustava RS i dostavi mi traženi materijal.
Naime prva i osnovna radnja prilikom pregleda računara je bekapovanje, (kopiranje) podataka sa hard diska, tako da iako su originalni podaci uništeni, očito je da postoje negdje u tajnim kriminalnim paradržavnim službama.
Stoga zahtijevam da sudija Đonlić Mensur, odnosno Okružni sud u Bijeljini, pronađe traženu dokumentaciju, bilo u spisima Okružnog suda, bilo u spisima tužilaštava i policije ako je propustio da traži taj materijal od tih organa i da se donesu 2, (DVA) rješenja, kojima mi Okružni sud u Bijeljini, direktno odgovoran za štetu koja mi je nastala kršenjem prava iz člana 23, predaje kopije materijala iz tačaka 1 i 2 ovog zahtjeva i o tome me obavjesti pismeno, telefonski i na mejl, zbog sigurnosti.
Krajnji rok za ispunjenje prava garantovanih Ustavom RS je 20.12.2016. a u slučaju daljeg napada na moju porodicu, naše živote i garantovana prava, braniću se od mafije lično, jasno i glasno, podnoseći u zgradi i ispred zgrade usmenu krivičnu prijavu protiv pripadnika mafije koji su odgovorni ne samo za kršenje mojih prava, nego i za prikrivanje ubistva Ivone Bajo, prilikom šverca narkotika u Bobar grupu, pljačku milijardi evra od naroda i države, te brutalni napad na živote, imovinu i prava svih "običnih", (časnih i poštenih) građana...

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina
065831902
zdenkobajo@gmail.com