subota, 10. rujna 2016.

KO FORMIRA UGLED I DOSTOJANSTVO SUDA

Podsjećam da je mafijaški bos, formalno predsjednik zločinačke fašističke organizacije u koju je pretvorio RS, Dodik Milorad, pred kamerama i u štampi prijetio radnicima koji se pojave da protestvuju na televiziji da "neće dobiti nadoknade prema pravosnažnim sudskim rješenima, pa nek se žale kome god hoće". Nadalje javno je prijetio sudu i sudiji zbog presude u slučaju "Alumina" a u sporu sa Bosić Mladenom dao instrukcije kako "SUDOVI TREBA MNOGIMA DA ZAPUŠE USTA". Onima koji pričaju šta misle poslao je poruku obraćanjem g. Crnatku da će mu se osvetiti, kada i kako on odluči te da će se držati poslovice da se osveta "servira" hladna. POSTUPANJE OSOBA U SUDOVIMA U BIJELJINI JE SASVIM U SKLADU SA DATIM INSTRUKCIJAMA...

OSNOVNOM SUDU U BIJELJINI
PREDSJEDNIKU OSNOVNOG SUDA

Na osnovu prava garantovanog Ustavom RS, član 32, dostavljam dopis:

KO FORMIRA UGLED I DOSTOJANSTVO SUDA

"Zaštita prava" član 6. ZAKON O SUDOVIMA
Sudovi štite prava i slobode zagarantovane Ustavom Bosne i Hercegovine, Ustavom Republike Srpske i zakonom, te obezbjeđuju ustavnost i zakonitost i osiguravaju jedinstvenu primjenu zakona, ravnopravnost i jednakost svih pred zakonom.

Član 3. (1) Sudovi su samostalni i nezavisni od zakonodavne i izvršne vlasti i zabranjen je svaki oblik uticaja na donošenje sudskih odluka. (2) Sudovi u svom radu postupaju nepristrasno i odluke donose u razumnom roku. (3) Niko ne smije uticati na nezavisnost i nepristrasnost sudije pri odlučivanju u predmetima koji su mu dodijeljeni. Član 4. Svako u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini dužan je da poštuje pravosnažnu i izvršnu sudsku odluku.
Član "Zaštita prava" nije slučajno prvi naveden jer u jednoj rečenici opisuje smisao postojanja suda i sudske vlasti odnosno jasno definiše kakva je uloga i dužnost osobe koja obavlja funkciju sudije bilo kog suda u zemlji.
Ali naravno na kraju perioda mira oko 1990 godine na površinu je isplivala klerofašistička razbojnička banda, koja se obogatila na muci i krvi desetina hiljada nevinih ljuda i sada su pripadnici te bande u sadejstvu sa ratnim profiterima i zločincima te poslijeratnim tajkunima, zauzeli sve političke pozicije a na ključna mjesta postavili svoje poslušnike, poltrone ili kriminalce kao što su i oni sami.

Članovi 3 i 4 koji su takođe navedeni su jedno - stanje kakvo bi trebalo biti a javne prijetnje preko medija najvećeg kriminalca u zemlji, samozvanog "glavnog baje" sudovima, sudijama pojedinačno, tužilaštvima i građanima su stvarno stanje i to u blažem i nevinijem opisu nego što stvarno jeste.
Podsjećam da je mafijaški bos, formalno predsjednik zločinačke fašističke organizacije u koju je pretvorio RS, Dodik Milorad, pred kamerama i u štampi prijetio radnicima koji se pojave da protestvuju na televiziji da "neće dobiti nadoknade prema pravosnažnim sudskim rješenima, pa nek se žale kome god hoće". Nadalje javno je prijetio sudu i sudiji zbog presude u slučaju "Alumina" a u sporu sa Bosić Mladenom dao instrukcije kako "SUDOVI TREBA MNOGIMA DA ZAPUŠE USTA".
Onima koji pričaju šta misle poslao je poruku obraćanjem g. Crnatku da će mu se osvetiti, kada i kako on odluči te da će se držati poslovice da se osveta "servira" hladna.
POSTUPANJE OSOBA U SUDOVIMA U BIJELJINI JE SASVIM U SKLADU SA DATIM INSTRUKCIJAMA...

Neću uopšte sada navoditi nijedan primjer kriminala i razbojništva koje su činile osobe zaposlene u sudovima, tužilaštvu i sudskoj policiji u Bijeljini da bi pomogli kriminalcima koji su ubili ćerku moje sestre osmogodišnju djevojčicu Ivonu Bajo, pokušali prikriti taj zločin, krijumčarenje u Bobar grupu i pljačku oko dvije milijarde maraka preko banaka koje kontroliše vlada RS od čega i 10 miliona namjenjenih za funkcionisanje sudova.
Prije par godina pismeno sam se obratio sudu navodeći da meni lično njihova nikakva pomoć nije potrebna ali da i ne pružaju pomoć kriminalcima o čijim sam krivičnim djelima objavio dokaze jer će u suprotnom ostaviti tragove sopstvenog kriminala koje ću ja objaviti. Oni to naravno nisu učinili nego su postali saučesnici sa njima a na sve moguće i najpodmuklije načine su pokušavali i pokušavaju da me prevare, nanesu štetu smišljeno i umjesto da štite OTIMAJU PRAVA garantovana ustavom i zakonima.
Njihovom zaslugom sud ima "ugled" i "dostojanstvo" takak kakav ima a ja lično tretiram sud kao fašističku zločinačku organizaciju u rangu Gestapoa kao i sve takozvane organe u RS i BIH u cjelini, a sudije koji ne žele da rade u interesu vladajuće bande i žele dati doprinos uspostavi pravne države i vrate ugled sudu pozivam neka to učine tako što će poštovati obavezu iz člana "Zaštita prava" i štititi ih SVA BEZ IZUZETKA a od kojih navodim samo neka iz ustava:
Član 10. Građani Republike su ravnopravni u slobodama, pravima i dužnostima, jednaki su pre zakonom i uzivaju istu pravnu zaštitu bez obzira na rasu, pol, jezik, nacionalni pripanost, vjeroispovijest, socijalno porijeklo, rođenje, obrazovanje, imovno stanje, političko i drugo uvjerenje, društveni položaj ili drugo lično svojstvo. Član 13. Ljudsko dostojanstvo, tjelesni i duševni integritet, čovjekova privatnost, lični i porodični život su nepovrijedivi. Član 14. Niko ne smije biti podvrgnut mučenju, svirepom, nehumanom ili ponižavajuem postupanju ili kažnjavanju. Član 16. Svakome je zajamčeno pravo na žalbu ili drugo pravno sredstvo protiv odluke kojom se rješava o njegovom pravu ili na zakonom zasnovanom interesu. Član 23. Građani imaju pravo da traže i dobijaju sve podatke o sebi, sadržane u aktima državnih organa i u drugim službenim evidencijama. Član 25. Zajamčena je sloboda misli i opredjeljenja, savjesti i uvjerenja, kao i javnog izražavanja mišljenja. Član 32. Građani imaju pravo da javno iznose mišljenje o radu državnih organa i drugih organa i organizacija, da im podnose predstavke, peticije i prijedloge i da na njih dobiju odgovor. Niko ne može biti pozvan na odgovornost niti trpjeti druge štetne posljedice zbog javno izraženog mišljenja o radu državnih organa ili stavova iznesenih u predstavci, peticiji i prijedlogu, osim ako je time učinio krivino djelo. Član 45. Svako je dužan da se pridržava Ustava i zakona. Svako je dužan da savjesno i odgovorno vrši povjerenu mu javnu funkciju. Član 48. Prava i slobode zajamčeni ovim ustavom ne mogu se oduzeti ni ograničiti. Obezbjeđuje se sudska zaštita sloboda i prava zajamčenih ovim ustavom. Ko se ogriješio o ljudska prava i osnovne slobode zajamčene ovim ustavom, lično je odgovoran za to i ne može se pravdati ničijim naređenjem.

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina
065831902