četvrtak, 12. svibnja 2016.

POčETAK PADA RONHIL MILORADA

U NASTAVKU RAZOTKRIVANJA OVOG MONSTRUOZNOG KRIMINALA USKORO ĆE BITI UZ FOTOGRAFIJE OPISANO KAKO SU POLICIJA I TUŽILAŠTVO DODIKOVOG MAFIJAŠKOG REŽIMA PRIKAZALI UBISTVO JEDNOG DJETETA KAO SAMOPOVREĐIVANJE DA BI ZATAŠKALI OVO KRIJUMČARENJE I ŠTO IM JE BILO JOŠ VAŽNIJE PLJAČKU MILIJARDI EVRA KOJA JE BILA U TOKU...

POČETAK PADA RONHIL MILORADA

Danas je opšte poznato da je Bobar grupa iz BIH sa sjedištem u Bijeljini, zločinačka organizacija preko koje je režim u Republici Srpskoj, (entitetu u BIH) opljačkao oko 300 miliona maraka, kao suvlasnik Bobar banke a skupa sa BIB i Bankom Srpske ukupno oko milijardu i po KM. Ali osim ovih poznatih činjenica još se kriju mnogi zločini za koje su odgovorni pripadnici političko tajkunske mafije režima Dodik Milorada.
Nagovještaj za to bilo je razotkrivanje preko 4 miliona maraka transakcija narko mafije Darka Šarića 25.02.2012. ali je to ubrzo postala tabu tema jer je trebalo nastaviti sa izvlačenjem novca. Bobar grupa se godinama bavila kriminalnim aktivnostima a jedno od najmonstruoznijih se desilo 23.07.2009. kada je prikriveno ubistvo osmogodišnje djevojčice Ivone Bajo do koga je došlo prilikom krijumčarenja u AD Univerzal iz Bobar grupe.
Tog dana je iz Firme Asa auto, prevoznikom Haak trans, prevožena neka roba. Kada su i kako ubačeni paketi za šverc, ostaje da razotkriju nadležni istražni organi a za sada ćemo samo dokazati taj kriminal.
Vozači kamiona koji su dovezli robu pobjegli su sa lica mjesta prije dolaska policije uz pomoć portira i za njihovo postojanje se nije znalo narednih sedam dana sve dok to nije otkrila porodica ubijene djevojčice poslije čega ipak 15 dana poslije tog događaja, dolazi do njihovog saslušavanja, gdje jedan od vozača opisuje da su dovezli 4 paketa robe:

U pitanju su isječci skeniranih dokumenata zbog jasnijeg prikaza a postoje kopije kompletnih izjava. Drugi vozač takođe pominje 3-4 paketa robe:
Da je u pitanju krijumčarenje dokaz je izjava direktora AD Univerzal koji je ujutro od tih paketa zatekao samo jedan što znači da su 3 paketa nečega nestala preko noći...
Dok su vozači istovarivali robu portir AD Univerzal je uklanjao tragove zločina sa asvalta te je tako u sadejstvu sa saučesnicima iz policije i tužilaštva sakriven materijalni dokaz, dječji ruksak koji je ubijena djevojčica nosila preko ramena. Naredna slika je načinjena tek 6 mjeseci kasnije a vidi se da je kaiš dvostruko presječen dio nedostaje dok je ostatak zamrljan jakim hemijskim sredstvom.
Potom je kako se vidi iz izjave kamion nastavio ka Brčkom, Pelagićevu i Odžaku.
Kao dokaz za to priložena je i tahograf traka prema kojoj su vozači taj put prešli za oko 60 minuta uz dva istovara usput, (poslednji u Odžaku i ne računam) vozeći prosječnom brzinom od oko 120 km/h, što ako se uzmu u obzir istovari znači da su vozili mjestimice i više od toga!
Sajt, http://www.viamichelin.com daje podatke o najkraćim udaljenostima između gradova, odnosno putanjama sa više prolaznih tačaka, tako da svako može provjeriti naredne podatke! Slika BIJELJINA-ODZAK, pokazuje da ta maršruta iznosi 123 km i da je predviđeno vrijeme AUTOMOBILOM, za prelazak te relacije, 116 minuta!
Tahograf traka u tom djelu dana međutim pokazuje, da je najčešće voženo do 60 km/h, sa par minuta od oko 80 km/h ??? KAKO SU DAKLE VOZAČI USPJELI PREĆI PUT OD 120 KILOMETARA ZA SAT VREMENA I ISTOVARITI ROBU NE PRELAZEĆI BRZINU OD 90 KILOMETARA NA SAT NITI U JEDNOM TRENUTKU ???
Obavivši taj posao, vozači MIRUJU do 22:10 minuta, kada kreću za Sarajevo, (po sopstvenoj izjavi, to je bilo u zadatoj putanji), to se završava oko 23:30, što je nekih 80 minuta vožnje! Čudno je da su prethodno ODMARALI četiri i po sata, ali to je njihov izbor bio, no da vidimo kolika je udaljenost koju su morali preći: Na slici ODZAK-SARAJEVO, distanca je 212 km, a predviđeno vrijeme, čak 176 minuta, skoro 3 sata, što je više nego dvostruko od vremena zabeleženog tahografom!

PUT OD 212 KILOMETRA, KAMION JE PREŠAO ZA 80 MINUTA, VOZEĆI PROSJEČNOM BRZINOM 159 KILOMETARA NA SAT!!!???
Tahograf opet pokazuje mnogo manju brzinu, evidentiranu u to vrijeme!
OT Bijeljina, (čitaj "OKRUŽNO TUŽILAŠTVO BOBAR") i Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal, (pravi naziv je SPECIJALNO TUŽILAŠTVO IGOKEA) nisu htjeli i neće da kvare poslove, svojim mafijaškim bosovima Dodiku, Bobaru i ostalima, koji imaju punu kontrolu nad "NEZAVISNIM I SAMOSTALNIM" tužiocima, a ako se slučajno desi neka neposlušnost, tu je vrhovni šef mafije da zaprijeti ukidanjem, svakom sudu i tužilaštvu, koje bi moglo da ga smjesti iza rešetaka, gdje i spada! Prema izjavama vozača kamion je imao kvar pošto je pukao nosač rezervoara koji su potom utegli španerom, (trakom za vezanje robe). Snimak ulaza u "Univerzal" frontalno, na kome su vidljivi tragovi, predmeta, koji se VUKAO I GREBAO, po asvaltu, upravo od mjesta presjeka sa putanjom ubijene djevojčice, TRAG, odnosno otkačio se baš na mjestu gdje počinju tragovi krvi a razmak između usjeka na asvaltu iznosi oko 40 centimetara!
KOLIKA JE ŠIRINA REZERVOARA KAMIONA MERCEDES-ATEGO ???

U NASTAVKU RAZOTKRIVANJA OVOG MONSTRUOZNOG KRIMINALA USKORO ĆE BITI UZ FOTOGRAFIJE OPISANO KAKO SU POLICIJA I TUŽILAŠTVO DODIKOVOG MAFIJAŠKOG REŽIMA PRIKAZALI UBISTVO JEDNOG DJETETA KAO SAMOPOVREĐIVANJE DA BI ZATAŠKALI OVO KRIJUMČARENJE I ŠTO IM JE BILO JOŠ VAŽNIJE PLJAČKU MILIJARDI EVRA KOJA JE BILA U TOKU...

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina
065831902