srijeda, 6. travnja 2016.

ZAGUBLJENA PRESUDA

DA PRAVDE U OVOJ ZEMLJI NEMA I DA SE PRESUĐUJE ISKLJUČIVO PREMA POLOŽAJU I UTICAJU STRANKE, JASNO JE SVIMA ALI EVO PRIMJERA DA NEKA ODLUKA KOJU OČEKUJETE MOŽE BITI DONESENA A DA VI TO I NE ZNATE A NEĆETE NI SAZNATI AKO SE LIČNO NE POTRUDITE...

ZAGUBLJENA PRESUDA


ZAHTJEV ZA PRISTUP INFORMACIJAMA


Ime i prezime : ZDENKO BAJO Adresa : MAJKE JEVROSIME 20 / 76300 BIJELJINA (Naziv organa kome se zahtjev podnosi)



VRHOVNI SUD REPUBLIKE SRPSKE


(Sadržaj zahtjeva)



Imam posredna saznanja da je Vrhovni sud Republike Srpske doneo odluku po mojoj reviziji na predmet 80 0 P 039976 12 P, odnosno da je iz tehničkih razloga odbačena kao nedopuštena a razlog je bio to što nije bio parametar ukupna vrijednost spora nego odštetna suma suparničara.
Nemam podatke kada je odluka donesena nego samo da je dostavljena Osnovnom sudu u Bijeljini ali je ja nikada nisam dobio. S obzirom da je u pitanju specifičan pravni osnov, prema članu 48 Ustava RS koji kaže da su za kršenje prava garantovanih Ustavom RS, lično odgovorni počinioci i ne mogu se pravdati ničijim naređenjem smatram da je Vrhovni sud u skladu sa zakonskom mogućnosti trebao postupati po ovoj reviziji jer bi ta odluka bila značajna za dalji rad nižih sudova, no s obzirom na okolnosti kakve jesu, želim da nastavim dalju odbranu svojih prava pred Ustavnim sudom BIH.
Stoga u skladu sa ZOSPI-a zahtijevam od Vrhovnog suda RS da mi dostavi :
1) Kopiju Rješenja Vrhovnog suda RS, po reviziji podnesenoj za predmet 80 0 P 039976 12 P
2) Pismenu odluku, odnosno dopis sa datumom u kome se navodi da mi se Rješenje iz tačke 1 dostavlja

Dopis iz tačke 2 mi je potreban zbog računanja roka za podnošenje apelacije Ustavnom sudu BIH a koji teče od prijema poslednjeg pravnog lijeka i traje 60 dana.



ODGOVOR I KOPIJA PRESUDE SU STIGLI POŠTOM U ZAKONSKOM ROKU:



S poštovanjem :

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina
065831902