subota, 5. ožujka 2016.

PRIJAVA PROTIV BOBAR GRUPE

Danas je opšte poznato da je Bobar grupa zločinačka organizacija koja je služila za pranje novca i pljačku depozita iz Bobar banke preko drugih firmi iz grupe među kojima je bio i AD Univerzal. Na osnovu svega navedenog iznosim osnovanu sumnju da je Bobar grupa dana 23.07.2009. vršila nelagalan promet narkotika ili druge robe tehnički neispravnim kamionom koji je usmrtio djevojčicu Ivonu Bajo i istovremeno presjekao kaiš na njenom ruksaku. Da bi prikrili krijumčerenje i odgovornost za ubistvo pripadnici Bobar grupe su uklonili materijalni dokaz sa mjesta zločina sa ciljem da se prikriju krivična djela ubistvo i krijumčarenje, odnosno promet narkotika. Dječji ruksak je trenutno u mom posjedu a imam i više drugih dokaza kriminala pripadnika Bobar grupe...

KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV BOBAR GRUPE

za više krivičnih djela

U prilogu ove krivične prijave je "Zapisnik o predaji predmeta 080-0-Su-15-000 011(-128)" od 15.04.2015. u kome je konstatovano oštećenje dječijeg ruksaka na način da je kaiš dvostruko presječen, veći dio nedostaje a ostatak je zamrljan nekim hemijskim sredstvom. Radi se o predmetu koji je u trenutku smrtonosnog povređivanja 23.07.2009. nosila preko ramena osmogodišnja djevojčica Ivona Bajo. Prilog "Dokazni predmeti" sadrži nekoliko slika ruksaka na kojima je vidljivo presjecanje kaiša kao i to da je polomljena vođica rajfešlusa nekim jakim udarom.
Iz dokaza "Odgovor OT Bijeljina 26.10.2015." vidljivo je da tužilaštvo ne zna ništa o oštećenju ni kako je nastalo niti ko je odgovoran te upućuje da se za informacije o tome obratim Osnovnom sudu ili policiji, što sam i učinio. Iz Osnovnog suda je stigao odgovor bez objašnjenja, (080-0-Su-15-000027(-13) 29.10.2015.) a iz CJB Bijeljina "12-02/1-230-1789/15" u kome se kaže da se za informacije obratim u OT Bijeljina. Na prilogu "Fotosi ruksaka" označeni brojevima 9 i 10 su dvije fotografije koje su načinjene prije odlaganja predmeta u sudski depo a na njima je vidljivo presječen kaiš a to nije opisano ispod slika. Iz svega proizilazi da je materijalni dokaz uklonjen sa smrtno ranjene djevojčice, fotografisan oštećen i smješten u sudski depo a da nijedan organ od CJB Bijeljina, OT Bijeljina do Osnovnog suda Bijeljini ne zna da je izvršeno krivično djelo "Sprečavanje dokazivanja" niti ko je isto izvršio.
No to neće uticati na razotkrivanje počinilaca s obzirom da sam ustanovio u razgovoru sa portirom AD Univerzal (iz Bobar grupe) Sofrenić Blagišom, da je isti lično uklonio dječji ruksak sa djevojčice prije dolaska policije o čemu imam audio snimak kao dokaz. Takođe sam ustanovio analizom izjava vozača koji su u AD Univerzal dovezli robu dana 23.07.2009. i direktora da su ostavljena 4 paketa neke robe dok je magacioner ujutru raspakovao samo paket.
Znači da su 3 paketa NEČEGA pod kontrolom portira nestala preko noći što ukazuje u najmanju ruku na krivično djelo "Poreska utaja" a s obzirom da je narko mafija Darka Šarića prala milionske iznose preko Bobar banke vrlo je vjerovatno da su se u paketima nalazili narkotici. Dokaz za to su izjave Moco Nedžada, Kešmer Mirsada i Lazarević Zlatana u spisu KTA-596/09.
Danas je opšte poznato da je Bobar grupa zločinačka organizacija koja je služila za pranje novca i pljačku depozita iz Bobar banke preko drugih firmi iz grupe među kojima je bio i AD Univerzal. Na osnovu svega navedenog iznosim osnovanu sumnju da je Bobar grupa dana 23.07.2009. vršila nelagalan promet narkotika ili druge robe tehnički neispravnim kamionom koji je usmrtio djevojčicu Ivonu Bajo i istovremeno presjekao kaiš na njenom ruksaku. Da bi prikrili krijumčerenje i odgovornost za ubistvo pripadnici Bobar grupe su uklonili materijalni dokaz sa mjesta zločina sa ciljem da se prikriju krivična djela ubistvo i krijumčarenje, odnosno promet narkotika. Dječji ruksak je trenutno u mom posjedu a imam i više drugih dokaza kriminala pripadnika Bobar grupe.

PRILOZI

Zapisnik o predaji predmeta 080-0-Su-15-000 011(-128)
Dokazni predmeti
Odgovor OT Bijeljina 26.10.2015.
Fotosi ruksaka

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina
065831902